2009-09-15 12:36:12• hírek • Parajdi Andrea

Pótolják a szemeteseket

Két éve „frissítettek" legutóbb a Szatmárnémetiben lévő szemeteskosarak állapotán, azóta azonban újabb szeméttárolók mentek tönkre, így ismét szükségessé vált a hiánypótlás.

Nemrégiben hatszáz darab ötven literes szemeteskosarat vásárolt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, amelyek egy része az elkövetkezendő időszakban a város különböző részein kerül kihelyezésre, a többi pedig raktárkészleten lesz, hogy amint a körülmények megkívánják rövid időn belül le lehessen cserélni a szemeteseket.

Ilyés Gyula polgármester úgy véli szükség van időszakonként arra, hogy pótoljuk a tönkrement szemeteskosarakat, mert nagyon fontos, hogy megfelelő számban és megfelelő távolságokban elérhetők legyenek a hulladéktárolók, hiszen csak így lehet ösztönözni a lakosságot arra, hogy oda dobja a szemetet ahová az való.

-Évek óta számolni kell azzal a jelenséggel, hogy a lakosság folyamatosan megrongálja a szemeteseket felgyújtják, vagy kitépik a kosarakat a helyükről. Természetesen olyan tárolók is vannak, amelyek az évek folyamán leamortizálódnak, ám leginkább az jellemző, hogy a lakosság teszi tönkre a kosarakat - mondja a polgármester.

A Florisal Köztisztaságért Felelős Vállalat szeptember 18-án lát hozzá az új szemeteskosarak kihelyezéséhez, miután felmérték, hol van azokra leginkább szükség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: